JURY

Meld je aan als jury-lid!

Vacature: Jury-lid

Voor ‘De Beste Tester’ zijn we op zoek naar uitbreiding van onze jury panel. Ben jij een ervaren testprofessional, die zijn sporen heeft verdiend in het testvak en bekend is met de test community?

Wat doe je als jurylid van ‘De Beste Tester’? Je denkt en werkt actief mee aan het succes en de bekendheid van ‘De Beste Tester’. Je helpt mee om de nominaties te beoordelen voor selectie naar de stemronde. Je beoordeelt hierbij op zaken als: kennis, vaardigheden, impact en erkenning. Je neemt actief deel aan meetings met de jury (ongeveer één keer per maand), voelt je verantwoordelijk voor afgesproken acties en draagt bij aan verbeteringen van het evenement. Daarnaast help je mee met het organiseren van de Prijs Uitreiking, waarbij je ook als jurylid aanwezig zult zijn.

Meld jezelf dan aan via door op de knop [Aanmelden] te klikken en laat je gegevens achter. We nemen daarna contact met je op. Vragen? Stuur een mail naar info@debestetester.nl.

Huib Schoots

Tester / Consultant / Coach

Huib Schoots is een tester, consultant, coach en mensenliefhebber. Hij deelt zijn passie voor softwareontwikkeling en testen door middel van coaching, training en het geven van presentaties over verschillende agile en testonderwerpen. Huib gelooft dat samenwerken op de werkplek uiteindelijk het verschil maakt in softwareontwikkeling.

Hij is ook van mening dat persoonlijk leiderschap uiteindelijk het verschil maakt in softwareontwikkeling. Hij helpt daarom mensen en teams om te doen waar ze goed in zijn; hij stelt mensen in staat goed hun werk te doen en voortdurend de samenwerking te verbeteren. Nieuwsgierig en gepassioneerd, is hij als een agile coach en een verkennend en context gerichte tester die alles wat ooit is gepubliceerd over softwareontwikkeling en agile werken probeert te lezen.

Huib onderhoudt een blog op magnifiant.com en tweet als @huibschoots. Hij werkt voor The Agile Testers, een leverancier van consultancy en training op het gebied van testen. Huib heeft een enorme passie voor muziek, speelt trombone in een brassband en leert momenteel gitaar spelen.

Eibert Dijkgraaf

Test Consultant / Architect

Eibert is een ervaren teststrateeg, coach en trainer. Hij gaat voor het creëren van waardevolle producten door de verbinding te leggen tussen gebruikers, organisatie en IT. Dit doet hij vanuit zijn passie voor testen en kwaliteitsmanagement. Hij heeft een drive voor het opzetten en uitvoeren van een situationele teststrategie in combinatie met continu verbeteren. Zijn aanpak kenmerkt zich door een stuk nuchterheid in combinatie met theoretische kennis en ervaring, waardoor het proces ondersteunend is aan een goed product. Dit maakt hem een ideale sparringspartner in hedendaagse Agile omgevingen.

Eibert heeft zijn ervaring verkregen in diverse complexe omgevingen, waaronder ERP-bouwers en diverse overheidsgerelateerde organisaties. De laatste jaren is hij actief in Big Data gerelateerde omgevingen waar hij zijn kennis van teststrategieën en qa-maatregelen inbrengt om te komen tot betrouwbare data gedreven oplossingen.

Jan van Moll

Advanced Development Leader for Quality & Regulatory

Jan heeft een passie voor productkwaliteit en testen en is een erkende marktleider in de ontwikkeling, verificatie en validatie van software-intensieve producten, variërend van consumentenelektronica tot gereguleerde industrieën zoals auto- en medische apparatuur.

Hij voerde ook onderzoeksprojecten uit op productkwaliteit in de industrie. Momenteel is Jan Director of Quality & Regulatory Affairs bij Philips Healthcare-MRI, Nederland. Daarnaast is Jan een onafhankelijke senior forensisch expert en was hij wereldwijd betrokken bij tal van root cause analysis-inspanningen voor kritieke software- en systeemincidenten met ernstige gevolgen voor de gezondheid, veiligheid, beveiliging of algemeen welzijn.

De professionele drive van Jan is om bruggen te bouwen tussen de ‘testdiscipline’ en andere disciplines met de ambitie om testers te laten uitreiken en hun potentieel voor kwaliteitsbeheer in het algemeen te vergroten.

Onno Wierbos

Nonfunctional Test Lead

Onno is als ‘Nonfunctional Test Lead’ bij de Nederlandse Spoorwegen verantwoordelijk voor het ‘Test Competence Center’ (NS TCC). Het NS TCC bestaat uit testprofessionals, die hun dagelijkse werkzaamheden uitvoeren bij de bedrijfsonderdelen. Met dit team zijn wij continu bezig om het testen verder te verbeteren, waarbij wij inspringen op veranderingen in de IT en ons vakgebied. Wij bepalen onze eigen visie en werkwijze, implementeren dit in onze organisatie en dragen dit uit binnen de test community buiten de NS. Daarnaast investeren we continu in onze mensen en organisatie door kennisdeling en opleiding.

Het non-functional team binnen het TCC is een specialistisch team dat werkzaamheden uitvoert op gebied van performancetesten, testautomatisering en securitytesten en de volwassenheid daarvan binnen NS op het hoogst mogelijke niveau brengt en houdt.