OVER DE VERKIEZING

Na een succesvolle eerste editie in 2018 gaan we vanaf 1 maart op zoek naar de “De Beste Tester” van 2019!

Iedereen binnen de IT branche in Nederland kan meedoen door zijn of haar favoriete tester te nomineren. En iedere tester kan genomineerd worden en strijden voor deze unieke titel.

De winnaar ontvangt naast de titel ‘De Beste Tester 2019’ eveneens een prijs: een VR bril (inclusief PS4)!

Om een winnaar te krijgen, hebben we uiteraard eerst genomineerden nodig. Nomineer dus jouw favoriete tester waarvan jij vindt dat hij of zij deze titel verdient én maak kans op het winnen van een drone!

Hoe werkt het?

Nomineer jouw favoriete tester via de nomineerpagina. Je kan maximaal 5 testers nomineren. Je kan jezelf niet nomineren (maar natuurlijk wel laten nomineren).
Motiveer vooral waarom jij vindt dat de genomineerde persoon deze titel verdient. Dit is belangrijk voor de vakjury, want naast het aantal nominaties en stemmen wordt ook de motivatie meegewogen.
De genomineerde tester bepaalt vervolgens zelf of hij/zij meedoet aan de verkiezing door het aanleveren van aanvullende informatie. De genomineerde ontvangt hiervan automatisch een mail na voordracht (nominatie). De kandidaten moeten zich hiermee bewijzen ten opzichte van de vakjury. Dit doen ze door zijn/haar visie op testen op papier te zetten, een teststrategie te maken voor een nader te bepalen product en het testen van een applicatie/website (casus).
 
Na de nominatieronde beoordeelt de vakjury welke 5 testers kans maken op de titel. De finalisten worden bepaald op basis van aantal stemmen, de aanvullende informatie én motivaties. Na de bekendmaking van de Top 5 beste testers door de vakjury, kan er wederom door iedereen gestemd worden op deze Top 5. Er kan maximaal 1 keer gestemd worden op een favoriete kandidaat uit de Top 5. De vijf beste testers mogen uiteraard reclame voor zichzelf maken om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Zie hiervoor ook het promotiemateriaal op de site.
 
Eind dit jaar wordt de winnaar van “De Beste Tester” bekend gemaakt én wie de drone wint voor het nomineren. De datum voor de uitreiking wordt via deze website en de social media bekend gemaakt, volg ons daarom!